I lager.

HOYA Filter Pol-Cir HD 82mm

1 095 kr

HOYA Filter Pol-Cir HD

  • HD-serien är det BÄSTA bland HOYAS filter
  • Ökar kontrast och färgmättnad
  • Kemiskt härdat optiskt glas
  • Vatten- och oljefrånstötande, rep och fläckbeständigt

Användningsområde:
HD-serien är det BÄSTA bland HOYAS filter, anpassat för att få ut maximalt av dina objektiv med bästa skydd och enklaste skötsel.
Optiskt glas med 16-lagers antireflexbehandling ger extremt låg ljusförlust. 
Alla ljusstrålar som reflekteras av någon blank yta polariseras, detta innebär att strålarna som normalt svänger i alla riktningar bara svänger i en riktning och ger reflektioner.
Polarisationsfilter används för ta bort dessa, vilket görs genom att vrida det yttre glaset i relation till det inre, effekten är direkt synbar genom filtret eller kamerans sökare. Det ökar också kontrasten, allt detta i kombination gör att du på ett enkelt sätt framförallt kan få t.ex. en blåare himmel mot vita moln, eller ta bort oönskade reflexer på t.ex. en blank vattenyta eller på fönster så att du ser igenom dem istället för en i vissa fall ser oönskat blänk.
Glasytan på filtret är vatten- och oljeavvisande, glaset i HD-serien är kemiskt härdat och är extremt tåligt mot repor och stötar samt mycket lätt att hålla rent från smuts. 
Polarisationsfilter används oftast som ett kontrastökande filter i vinterlandskap eller på andra fina dagar för ett mer färgmättat resultat samt för att ta bort oönskade reflexer.

Är du rädd om dina objektiv och vill få ut maximalt av ditt objektiv, VÄLJ HD-filter!

Tekniska Data:
Typ av filter: Polarisation
Polarisation: Högtransparent film, +25 % transmission än standard
Typ av glas: OPTISKT
Antireflexbehandling: 16-lager
Vatten & Smutsavvisande: Ja
Kemiskt härdat: Ja (slag-, rep-, & stöttåligt)
Lågprofilring: Ja